7.4.06

Premi Ortega Gasset pel Diario de Mallorca

Ho varem dir un parell de vegades i hem encertat, però la veritat és que no té molt de mèrit, perquè estava cantat. Maties Vallés, Felipe Armendàriz i Marisa Goñi han estat guardonats amb el premi Ortega y Gasset de Periodisme, el guardó més prestigiós que s'atorga a Espanya. El jurat ha valorat el treball d'investigació que els tres periodistes del diario de Mallorca han fet des de fa mesos sobre els avions presó de la CIA que varen aterra a l'aeroport de Palma.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Enhorabona companys

Anónimo dijo...

Estam orgullosos del que heu fet, qué dificil es fer periodisme d'investigació quan la majoria de professionals que treballen en els mitjans no estan preparats, no tenen suficient formaciò ni estudis universitaris i a més pateixen una situació laboral infecte.

Anónimo dijo...

Felicitats!

Anónimo dijo...

Primerament, felicitats a aquests 3 periodistes del Diari de Mallorca per la seva important tasca d'investigació i el premi que han rebut gràcies a aquest fet.
Però, companys, no oblidem que aquests 3 bons professionals de la informació no han estat els únics en rebre el premi Ortega y Gasset aquest any, ja que la fotoperiodista i també professora de la Facultat de Ciències de la Comunicació Blanquerna, Sandra Balsells, també ha estat guardonada.

Ja que l'objectiu d'aquest blog és "parlar de periodisme, de mitjans de comunicació, del que es viu dins un diari o dins una televisió, dels treballadors, del que pensen i somien, de les intrigues, dels pedaços bruts, de les pressions polítiques, de les corrupteles, de les il.lusions, és a dir, de tot i molt." he trobat convenient mencionar-ho per ajudar a donar una informació una xic més "objectiva".

Tot i això, és força sabut que, per molt que un s'hi escarraci, tota informació deixa de ser "objectiva" quan algú la reinterpreta. Com ara un periodista que redacta un article (tot i no ser d'opinió)o,simplement, una persona que llegeix aquest article i que des del seu punt de vista haura rebut un tipus d'informació diferent.

Bé, espero que el meu escrit us el prengueu com una crítica constructiva ja que això és el que pretenia aconseguir o, almenys, intentar-ho.

Salutacions des de Barcelona.

PD: Continueu amb aquesta important tasca de difondre informació, de difondre coneixement.

PPD: He estat buscant a veure si, a part de la Sandra i els 3 periodistes del Diari de Mallorca, algú més ha rebut el premi Ortega y Gasset aquest any. No he estat capaç d'averiguar-ho, si vosaltres en sou capaços estaré molt agraida que m'ho feu saber. Gràcies.

Janira