29.12.06

S'acaba l'any 2006 i tot ...

Avui tenim males notícies per la cultura perquè desapareix un dels millors programes culturals que es fan a les televisions, però que poc de nosaltres ha vist mai. Vos parlam de Parlant en Plata, un espai que ha emés TVE a les Illes i que estava dirigit per Carles Marín amb la col·laboració del professor Josep Grimalt i de Neus Picó. Parlant.., que ara s'emet de forma clandestina els dimecres capvespre per La 2, es podrà veure per darrera vegada la setmana que ve. La seva continuïtat depen de la benevolència d'Ib3 o de la TV de Mallorca. També acaba un altre programa cultural. Es tracta de Saló de lectura, un programa de llibres que presenta el mallorquí Emilio Manzano, que s'emetia fins aquesta setmana a Barcelona TV i que a les Illes reemetia Telenova.
S'ha de llegir l'article que sobre IB3 ha publicat al suplement cultural de El País d'ahir (28-12-2006) el periodista Andreu Manresa.
Està clar que els polítics no acaben d'entendre això de la llibertat d'expressió. A Veneçuela el president Chávez ha decidit tancar el canal privat Radio Caracas Televisión acusat d'esser un mitjà golpista.
IB3 prepara per dia 31 de desembre una experiència televisiva innovadora: Cadascuna de les 4 illes podrà veure les seves pròpies campanades de Cap d'Any. Els mallorquins, per exemple, podran sentir el so de les campanes d'En Figuera des de la Plaça de Cort.

1 comentario:

Anónimo dijo...

Mateu,

hi hauria alguna manera d'accedir a l'article de n'Andreu Manresa al que fas referència? Els que ahir no vam comprar El País agraíriem que el pengéssis, si és possible.

Salutacions des de Menorca-