15.1.07

A flor de pell


No tenim xifres concretes de l'audiència del 30 minuts del cas Andratx a les Illes. El que és segur és que una audiència selectiva i influent es va seure davant del televisor amb els nervis a flor de pell. Assessors presidencials, periodistes, polítics...Volien saber què diria la televisió pública catalana sobre l'operació Voramar, que no va afegir res que no sabèssim. Els telespectadors catalans, però, degueren quedar amb la boca oberta quan veren tot el que s'han fet a la costa d'Andratx i la impunitat amb la qual s'ha destrossat el medi ambient. Els telespectadors de les Illes, com deia, no ens vàrem sorprendre de res. El mateix conseller d'ordenació del territori del Consell de Mallorca ho va dir així: sabíem que s'estava construint en sól protegit, però no pensàvem que les coses haguessin arribat a aquests extrems. A Catalunya,
el 30 minuts va tenir unes xifres d'audiència molt bones: un 21'8 per cent i 670 mil espectadors. El Diari de Balears publica avui una anàlisi del reportatge de TV3.
Avui pren possessió Luis Fernández, nou president de la nova Corporació RTVE. Per cert, que els socialistes de les Illes han demanat que el director general d'IB3 també sigui elegit per consens, tal i com s'ha fet amb Fernández.

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Vaig seguir amb molt d'interès el 30 minuts. Efectivament Mateu, no va aportar res que no sabéssim. Ara bé, supòs que era necessari un reportatge en profunditat que sintentitzàs tot el cas. Em va cridar l'atenció, cap al final del reportatge, una entrevista a una parella d'alemanys que, fa anys, que viuen Andratx. A preguntes de la periodista, ell contesta que el paisatge de ciment a les muntanyes li agrada per què li recorda a no sé quin pintor post-modern. Para gustos...colores...que diríem en bon mallorquí. Però allò realment interessant és que, també a preguntes de la periodista de tv3, l'home reconeix obertament que a Andratx tothom sabia que "les il.legalitats urbanístiques eren a l'ordre del dia...que tothom n'anava ple". Quan diu això, la seva dona li "Això no és pot dir en públic...recorda que ja no són a la presó i hem de conviure amb ells" Crec que aquesta petita discusió matrimonial explica moltes coses. Res més. COm m'enroll! una besada per tothom

Anónimo dijo...

Jo crec que el reportatge no afegeix res, està ben fet, però no és imparcial. El que hauria de deixar clar que el PP no se n'ha beneficiat de tot això que ha estat una trama organitzada per persones corruptes però que el partit no n'ha tret res de res. I això pensau que va quedar clar. Només va sortir en Rdez diguent allò que era lunes...els dilluns al sol

Anónimo dijo...

I què Ramon.. que et penses que han aturat les grues després del reportatge?
La gent n'està farta de notícies com aquesta, fes-me cas, demà ni s'en recorden, com et va passar a tu la darrera vegada que veres el desastre del port d'Andratx
-I que has vist això? Quina barbaritat
-Es vera, jo pensava que no es podia construir mes aquí... be que feim?
-Jo paella i tu
-També també... Quin desastre he?... Passem les olivetes.
I aixi va anar, fins que va sortir a telecinco i a tv3 i el Jutge va fer la feina que no ha fet abans i tu i jo i ells vam cridar a l'hora:
-Jo ho sabía, jo ho sabia. Senyor fiscal, senyors de fora, que us heu pensat que som beneits aquí?

-I també passa amb amb Marbella, i les foques, i el canvi climàtic, Son Espasses, i Son Oms,
-Vols aturar que així no puc estar tranquil un poc?..
-I aquest metro, ¿no passa molt a prop de Son Espasses i el parc Bit?., I cala Egos, has vist el que han fet allà?.
-Va tu¡, Atura ja que tants desastres de cop no mi caben, ara ja no record si el reportatge d'ahir era d'Irak, dels orfes de L'Índia, Eta, o Pakistan. N'hi havia uns de bons i una de dolents.


-Y tu que vas fer ahir Pep?
Jo vaig anar a veure LA CAJA KOVAK, no vegis tu en Timothy Hutton les aventures que corre a Mallorca, .. i per cert, que està de verda aquella illa, censa transit, ni casses, ni re de re. Els Mallorquins si que en saben de conservar les cosses.
- Vols dir?. Jo vaig veure un reportatge que deia al contrari..
-Què dius home si jo he vist la peli... això que em contes no pot ser mai.
-Pot ser tengui raó.. es que son tantes cosses amb les ballenes, i l'Irak, i Marbella i Líban... Escolta allò de les bombes era el Líban o Afganistan?

-Ido això, ve a veure LA CAJA KOVAK i veuràs que be estan a Mallorca. Ten oblidaràs d'aquestes cosses que els diaris et fica'n al cap.

TIP

Plataforma ciutadana dijo...

Si algú no ha vist el programa o el vol tornar veure aquí:
http://notancerca.blogspot.com/2007/01/andratx-corrupci-vora-mar.html

Anónimo dijo...

A banda del reportatge en sí, me va cridar bastant l'atenció que en un moment van emetre el noticiari sobre la detenció del batlle i era de TV Mallorca. Siguent lògics, un reportatge de TV3 hauria de fer referència a la seva emissora autonòmica "cosina", que en aquest cas és IB3. Però no, no va ser així... mmmm... per què serà?

Anónimo dijo...

Alquilábamos una casita sin agua ni luz , pero había un pozo en el jardín, dormíamos toda la mañana y vivíamos toda la noche bajo el gran cielo estrellado. Si venías a casa a merendar no teníamos más que jamón de york, mayonesa y algún huevo duro, y sino pregúntaselo a mi cuñado, teníamos 20 años.
Delante de la casa: todo el mar. Nadábamos en cala Llamp, donde solo había una pequeña urbanización. Es Port d’Andraitx. Veo a Romain Gari paseando por el camino que bordeaba el canal con las barcas, que llevaba a nuestra casa:

- bonsoir, con una sonrisa.
- bonsoir , con emoción.

Cuando estaba en es Port el escritor se paseaba por el campo perdiéndose por los pequeños caminos, y nos sentíamos importantes por haber elegido también nosotras este maravilloso rincón de la isla.

El mar,las montañas y algunos barcos amarrados. Es Port d’Andraitx era único y maravilloso.

Pasaron algunos años y … no puedo ni ir a tomar un café. La tristeza y la rabia … bueno que si no termino esto me voy a poner a llorar.

Espero que a esta gente la metan en la cárcel una temporadita larga.

Anónimo dijo...

missatge per "anònim". De moment, efectivament no s'ha comprovat que el PP s'hagi beneficiat de la trama. Però, com va dir gargamella profunda en el cas watergate, "segueix el rastre dels doblers". És possible que el PP no sabés res del que passava a Andratx? No. És impensable que part dels doblers hagin servit per finançar el PP, amb consentiment dels seus màxims responsables? No. Les investigacions encara han d'aprofundir a la trama i és possible que s'obrin més vies. Així que vius.

Anónimo dijo...

com sempre en peñ pica en el clau!!!!

Anónimo dijo...

Sobre lo de IB3...cal contestar?
Si ens em de guiar per l'in-mudno de les coses ho tenim ben claret, idò això a plicat a la televisió es diu IB3.
Demanat per que serà...però crec que ja ho saps.

Anónimo dijo...

Xisca, i com el Port d'Andrats, molts d'altres indrets de Mallorca, realment hi ha coses que fan plorera