29.1.07

No val tot

El Caso era un periòdic de l'Espanya més rància i grisa que va fer famosa aquella frase de "la vaig matar perquè era meva". De llavors ençà han passat molts d'anys i ha plogut molt però hi ha vicis que no s'han oblidat. El que ha succeit aquest cap de setmana a Palma ens ha recordat aquella premsa antiga. L'assassinat d'una dona equatoriana i de l'home que en aquell moment l'acompanyava ha estat qualificat per alguna premsa de "crim passional", la víctima ha estat definida com "'l'esposa" i l'altra víctima com a "l'amant". Llavors si ho juntam tot és un triangle amorós, on es justifica l'assassinat i no es posa l'accent en el que és en realitat: un cas més de violència de gènere. El presumpte assassí tenia un ordre d'allunyament, la dona morta no pot ser considerada com la seva esposa perquè tenia la intenció de divorciar-se. Per tant, en aquest cas no s'hauria de donar ni tan sols la identitat de les víctimes, com a màxim les inicials. I mai s'hauria de furgar en la vida privada dels morts, com feim moltes vegades els periodistes. Una mica d'ètica, per favor. No val tot per vendre diaris ni per tenir audiències.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

És clar que és un cas de violència de gènere. Però no es diu cap mentida quan es parla de "l'esposa" perque ho era legalment (no hem d'oblidar,a més, que malgrat tenir una ordre de allunyament, el pressumpte assassí freqüentava el domicili del carrer de Màlaga amb el ple consentiment d'ella). I no es diu cap mentida quan es parla de "l'amant" perquè ho era (de fet la dona de la víctima no sabia que ell li enganyava!). Les coses pel seu nom i les persones també, i més quan l'amant era una persona ben coneguda al món de la restauració.

Toni T. Morro dijo...
Este comentario ha sido eliminado por un administrador del blog.
Toni T. Morro dijo...

Jo no se que dir... trob que, cada notícia d'aquest caire es emprada per la premsa per treure profit i audiència. Coses com aquestes fan que a jo no me faci moltes ganes ser del gremi, i ho dic amb respecte per els bons periodistes (que hi ha, encara que no ho sembli...)

mateu ramonell rul.lan dijo...

us recoman la lectura de l'article de la contraportada d'avui el www.diariodemallorca.es