25.1.07

Una llarga trajectòria


Si escrius a Google les paraules "periodista mort" surten 1.610.000 entrades. El darrer ha estat, Ryszard Kapuscinski, el mestre dels periodistes del segle XX. Ara és una bona oportunitat per repassar la seva trajectòria vital i la seva obra: 27 revolucions, 12 guerres, 20 llibres, 74 anys de vivència de la nostra professió.
"Aquesta remor que se sent no és de paraules. Han prohibit les paraules perquè no posin en perill la fràgil immobilitat de l'aire..." Així, amb aquests versos de Miquel Martí i Pol han recomençat les emissions de Somràdio.
Duel verbal entre el director del Diario de Mallorca, José Iglesias, i el presentador del matinal d'Ib3 Ràdio, Javier Alarcón. El director del Dm publicà un escrit que deia "és difícil trobar a la història de la ràdio espanyola de la democràcia un cas tan abominable com el d'IB3...". El presentador del matinal, que es fa en castellà a diferència de la resta de la programació, va criticar les paraules d'Iglesias i va reclamar la seva llibertat per dir el que vol.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Disculpa, podries dir el dia que va sortir publicat l'article d'Eduardo Iglesias?

Gràcies.

mateu ramonell rul.lan dijo...

Va sortir divendres dia 19 de gener.