12.2.07

Sis primeres espases

Cap representant del PSIB-PSOE participarà en els programes de la ràdio i la televisió autonòmiques de Balears, IB3, fins que no s'arribi a un pacte "per la pluralitat" de l'ens públic o fins que la Junta Electoral "protegeixi" els contenguts de la cadena, durant la campanya per als comicis. Així ho ha anunciat avui dematí el candidat a la presidència pel PSIB-PSOE Francesc Antich.
Ib3 va emetre anit una entrevista amb el president Matas durant el programa Bona Nit Balears. Tots els periodistes, 6, eren de mitjans de comunicació no balears com ara Europa Press, Vasco Press, Grupo Zeta o Abc. Entre els entrevistadors hi havia el mallorquí Valentí Puig. també hi eren Pepe Oneto o Charo Zarzalejos. La primera pregunta va ser sobre el cas Andratx i n'hi va haver de tan originals com què pensa el president balear sobre l'energia atòmica. El programa va tenir 9.000 espectadors, un 3'4 % de l'audiència.
I continua el debat, estèril?, sobre si els mitjans de comunicació es varen excedir o no amb la notícia de la mort d'Erika Ortiz. Avui dematí eren Els Matins de TV3 els que han dedicat una tertúlia sencera a parlar-ne.
TVE no ha comprat enguany els drets d'emissió de la Volta a Mallorca i és la Televisió Autonòmica l'encarregada d'emetre la cursa. La diferència és òbvia. TVE té el Canal Internacional i Teledeporte, dos canals que es veuen a tot Europa i Amèrica. Gràcies a aquestes emissions Mallorca es venia com a destinació turística a tot el món.
Alguns aficionats mostraren ahir una enorme pancarta a l'estadi de Son Moix contra el Diario de Mallorca per haver publicat la notícia que els jugadors havien fugit de la concentració a La Corunya.

6 comentarios:

Anónimo dijo...

sempre amb el conflicte obert de l'aprofitament dels mitjans públic en benefici públic, ja està bé

Anónimo dijo...

Tendrían que ser los propios ciudadanos los que denunciasen a los medios publicos que no sean independientes. La denuncia tendría que presentarse ante el fiscal anticorrupción, porque corrupción es malgastar el dinero público en aras a conseguir un rédito político

Anónimo dijo...

Ara resultarà que la culpa de la sortida nocturna és del Diario de Mallorca. Els únics responsables són els jugadors i el club que ho permet.

Anónimo dijo...

Me pareix terrible que el PSOE hagi decidit no parlar a cap programa d'IB3. En primer lloc perquè és la televisió autonòmica i si defensen que ha de ser un mitjà plural, ells també hi han de ser. En segon lloc perque aquesta negativa ja presuposa que els professionals que fan feina als programes seguiran a cegues les ordres editorials del PP. I pensar això, ja diu molt del que farien ells si fossin els gestors d'IB3. En tercer lloc, si es vera que hi ha manipulació efectiva, els donen als directius d'IB3, l'excusa perfecta...és que el PSOE no vol sortir.
Per cert, sembla que Erika Ortiz es va suicidar. És pot dir això? Sovint es diu que els suicidis no s'expliquen a les notícies. És cert que no s'explica el suicidi del veí del quint, però sí el dels personatges públics: Kurt Kobain, Marilyn, Goytisolo...la qüestió és si Erika era o no un personatge públic. Naturalment, es pot explicar bé, malament, amb tacte o sense però la pregunta "De què s'ha mort?", és inherent a la condició humana.

Anónimo dijo...

a mi me sembla una vergonya que per fer una entrevista al president de les Illes Balears a la televisió autonòmica de les Illes Balears, hagin de convidar periodistes de fora, siguin primeres espases o coes de gerret...Quin provincianisme!!!! Què passa que aquí no en tenim de periodistes capaços de fer una bona entrevista al president? i més encara pensau que per entrevistar un personatge intel·lectualment tan mediocre com el nostre president, fa falta cap primera espasa? I mentres IB3 envaïda i dominada per l'ús del castellà, aquesta llengua que com sabeu té els dies comptats i que recula perillosament a les Illes Balears. Perdonau, estic una mica encesa!!!!

mateu ramonell rul.lan dijo...

Estic desesperat no puc accedir al blog. Passau a la nova adreça:

http://noticiesdeperiodismemateuramonell.blogspot.com/