4.4.07

Intervencionisme polític

El secretari general del PSIB i Candidat a la Presidència, Francesc Antich, ha retirat les paraules que tanta commoció causaren ahir entre els treballadors d'IB3. Antich retira la seva proposta de "depurar" IB3, però insisteix en què és necessari renovar la cúpula de la direcció de l'Ens Autonòmic. A més envia un missatge de solidaritat als treballadors d'IB3 que "no tenen cap responsabilitat". L'anunci de depuració fet per Antich dilluns a Europa Press va provocar també que el Comitè de Direcció de la cadena autonòmica demanàs empara al Sindicat de Periodistes de les Illes Balears (SPIB) que anit estudiava en una reunió de la junta directiva les mesures que s'han d'adoptar. Mentrestant, s'ha de dir amb rotunditat que els polítics del signe que siguin s'han d'extirpar el xip de l'intervencionisme als mitjans públics audiovisuals. Ni són ningú per depurar, ni per posar i llevar cap professional. Han de deixar fer feina amb llibertat, sense pressions, ni telefonades, ni suggerències ni res de res. Els mitjans públics són dels ciutadans, són del poble que s'ha d'informar, formar i entretenir sense manipulacions ni missatges subliminals.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Idò ja fare de dolent i tot i trobar que sa paraula no era s'edacuada, ses afirmacions de n'Antich es varen quedar curtes. No bastaria en canviar sa cupula, tots es periodistes (o sigui els editors, els unics periodistes que treballen cobrant directament d'IB3) de la casa estàn posats a dit i no m'estranyaria gens que tenguin contractes d'editor i blindats. Per altra banda els caps de secció contractats per SBT tenen contracta de cap de secció per la qual cosa qualsevol canvi impedeix que aquests fasin de redactors, o almanco cobrin com a redactors.
L'única manera que les coses funcionin és que els contractes siguin de base i es paguin suplements als carrecs de confiança de la direcció (si els caps de secció també són carrecs de confiança).
Esper haver creat un poc més de discussió.

Anónimo dijo...

els únics periodistes que mig conec que treballin a ib3 són, bé directament, bé per parentiu, adscrits a una opció política. no és broma