10.6.07

Prescindir de les veus de l'esport

No són joves, però tampoc vells i tenen molta experiència al periodisme esportiu. Segons publica avui El País, TVE es desfarà de sis comentaristes esportius de tota la vida: Pedro Barthe, Luis Miguel López, Miguel Ángel Roselló, Valentín Requena, José Ruiz Orland i Gregorio Parra. El mític José Ángel de la Casa va fer la seva darrera retransmissió el 28 de març. A les entrevistes que es publiquen conten que no els va quedar més remei que acceptar l'ERE, que si no perdien uns quants avantatges. Troben justa la retribució econòmica que els donaran, però no poden evitar criticar el fet que es perden més de 4.000 professionals:

"En España no se valora al periodista veterano, como ocurre en el mundo anglosajón. El ERE ha sido una barrida total y absoluta. Desaparece la gente más creativa, periodistas, técnicos, realizadores..., todo un entramado profesional" (M. A. Rosselló)

Quina televisió estatal pública quedarà després de tot aquest procés? Baixarà la qualitat? Es complirà d'una vegada amb els principis que tan bé queden a la llei de RTVE que semblem més bé una declaració d'intencions que una realitat? (Vicky)

1 comentario:

Anónimo dijo...

Efectivament, Pedro Barthe, José Angel de la Casa... són veterans amb una experiència que "la Casa" no hauria de perdre. Vaig sentir una entrevista on De La Casa confessava que volia seguir fent feina. Pot ser que el fitxi Antena3 per fer els comentaris de La Champions ??