20.5.06

Suport de Govern balear

DECLARACIO DEL GOVERN SOBRE ELS CENTRES TERRITORIALS
DE TVE i RNE A LES ILLES BALEARS

El Govern de les Illes Balears constata amb preocupació la tendència de la direcció de l'ens RTVE de donar prioritat a mesures de reducció de llocs de feina de les societats dependents d'aquest organisme per damunt de l'aprovació de la llei de RTVE que hauria de definir el marc d'actuacions de futur, resultat d'un model consensuat entre tots els partits més representatius de les Corts Generals, per desenvolupar, després, el pla de sanejament que se pugui acordar.El centre territorial de TVE a les Illes Balears ha desenvolupat des de l'any 1979 un paper fonamental de referent informatiu audiovisual de la nostra comunitat, amb una contribució decisiva a l'ús social de la llengua pròpia de les Illes Balears.Al mateix temps, les emissions del centre territorial de TVE a les Illes Balears han incidit notablement en la cohesió de la comunitat autònoma, ja que durant molts d'anys ha estat l'únic mitjà audiovisual amb cobertura informativa a totes les Illes Balears, al mateix temps que ha servit d'instrument per projectar la realitat de les Illes Balears a la resta d'Espanya. En aquest context, els centres territorials de TVE suposen la constatació de la realitat de l'Estat de les Autonomies, raó per la qual el Govern de les Illes Balears vol expressar públicament el seu suport al manteniment i al reforçament de la xarxa territorial de RTVE.En el cas de les Illes Balears, el Govern vol fer especial incidència en la demanda de més i de millors dotacions, tant tècniques com humanes, dels centres territorials de TVE i RNE a les Illes Balears per a la prestació d'un millor i més ampli servei a tots els ciutadans.El manteniment i el reforçament dels centres de RTVE a les Illes Balears han de redundar en la riquesa d'ofertes informatives a la nostra comunitat, condició ineludible per a la defensa de la pluralitat i el dinamisme, elements propis de la societat de les Illes Balears.Per tot això, el Govern de les Illes Balears vol expressar públicament el seu suport a l'acord que l'Assemblea de Treballadors de TVE a les Illes Balears ha adoptat per unanimitat, amb la finalitat que aquest centre i el de RNE puguin continuar prestant el servei que els pertoca com a mitjans públics a la societat de les Illes Balears.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

No sé jo...Aquesta oració funerària per s'Informatiu, no pensau que fa mala olor? Bé, però així i tot qualque cosa diu el Govern a favor de TVE, tot i les males relacions que mantenen les dues institucions. Hi haurà moix amagat?

Anónimo dijo...

Sigo con interés este blog y he visto que has escrito que los socialistas todavía no han dicho nada de la continuidad de TVE en Balears. Parece que falta un pronunciamiento público, pero el PSOE a votado a favor de todas las mociones que se presentan en el Parlament, los Consells y los Ayuntamientos. Es cierto, falta un papel concreto, pero no se puede negar que se han mojado públicamente. No?