21.6.06

Matas a les televisions




El president del govern Jaume Matas ha fet un tour per les televisions per parlar de l'actualitat de les Illes. Matas va ser entrevistat primer en el programa Debat de TVE a les Illes, el vespre al Canal 4 i més tard a TV3, a La Nit al Dia. Molt interessant va ser el cara a cara entre Matas i el periodista de TVE, Jaume Oliver. Aquí el president balear va dir, per exemple, que hi ha moltes televisions públiques a les Illes. Afortunadament no va dir quina és la que sobra. L'entrevista més comentada ha estat la que va fer-li Mònica Terribas a la TV pública catalana. Terribas va fer una demostració del seu estil agressiu i molt documentat, encara que va incòrrer en algunes imprecisions. La periodista catalana va parlar dels estatuts balear i català, del trilingüisme i d'altres temes, però es va centrar en la questió de les carreteres eivissenques, de les quals TV3 emetrà un documental diumenge vespre al 30 Minuts.
Ha mort Jaume Ramis, el magnífic artista i dibuixant dels Vuits i nous de l'Ultima Hora, unes tires còmiques que sempre varen mantenir altíssim el llistó de la llibertat d'expressió: sempre crítics amb el poder, inconformistes i carregats d'imaginació.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

No me va agradar la de na Terribas. Un estil agressiu, com diu el Mateu, pero també massa prepotent, com si tengués la veritat, tota la veritat, i l'entrevistat fos un mentider compulsiu. En Matas se va asseure a la cadira de na terribas com si fons un acusat en un judici, i que defensava la seva innocència. No m'agraden aquestes entrevistes.

Anónimo dijo...

El vuit i nous que creà Jaume Ramis i que després han realitzat molts altres dibuixants i guionistes va ser des del principi l'auntèntic editorial de l'UH. Quantes vegades hauré entès el rerafons de les notícies a través dels seus acudits?