23.1.07

Una pausa per respirar

Una cura d'humilitat és veure com surten per la porta de darrera els professionals de TVE a les Illes, alguns amb 25 anys d'experiència. Són càmeres, muntadors, realitzadors i periodistes, documentalistes i administratius que d'un dia per l'altre han hagut de buidar el calaix i sortir, gairebé d'amagats. És molt trist, perquè són els que de forma autodidacta posaren en marxa s'Informatiu, una fòrmula televisiva encara vigent. Ni un detall per part de l'empresa o de les que la dirigeixen. Una cura d'humilitat pel dia que ens arribi a nosaltres l'hora de deixar de fer feina a TVE. En alguna època pensàrem que érem imprescindibles i ja ho veus. TVE continuarà sense nosaltres. Ho explicàrem fa uns dies. No hi ha ningú imprescindible, però són persones irrepetibles.
Una pausa per respirar i continuam. Ha creat molta controvèrsia entre els companys periodistes les agressions verbals que han patit els periodistes d'IB3 quan han fet feina al carrer durant les festes de Sant Antoni i de Sant Sebastià.
Ja ha estat detengut per la policia l'assassí dels periodista turc d'orígen armeni que havia denunciat el genocidi que Turquia va cometre durant la Gran Guerra.
Molt bé va funcionar el programa d'Ib3 que va trasmetre en diferit la inauguració del Parc de sa Riera de Palma, presentat per Victòria Maldi i Jordi Calleja. Un 15 per cent dels espectadors va gaudir d'artistes com ara Cris Joanico, Antònia Font, Chenoa, Concha Buika, Tomeu i Gènia, Joan Miquel Oliver, Pep Suasi, Maria del Mar Bonet, Menaix a Truà. Més de 100 mil persones en directe i desenes de milers per la tele varen poden comprovar que a les Illes es fa música de qualitat i popular. Un èxit i una molt bona iniciativa d'IB3 que, igual que fa amb les productores de TV, també vol impulsar la música de la nostra terra. Enhorabona.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

M'ha costat una estona captar la ironia del teu comentari sobre la gala d'IB3 i la inauguració del Parc de Sa Riera. Per un moment he pensat que m'havia perdut aquest programa però, és clar, mai no va existir. En tota la gala no va actuar cap grup de les Illes i el presentador no va ser Jordi Calleja sinó un veneçolà que no havia trepitjat les Illes en sa vida. Què trist!

Anónimo dijo...

No quieren a los mallorquines, pero si a su dinero. Ya es hora de decir basta!.