22.10.06

Sentències del cap de setmana


Un perill pels periodistes és perdre l'olfacte.
Una de les seccions més interessants de la premsa balear és la que publica el Diario de Mallorca els caps de setmana i no està escrita per periodistes professionals. Són les columnes que envien mallorquins que viuen i treballen fora de l'illa. La millor, la que ens arriba des de Nova York i que escriu el fotograf Bartomeu Amengual.
Adéu va ser l'única paraula en català que una periodista mallorquina va poder dir després d'entrevistar en una emissora de ràdio a un antropòleg sobre la festa de la Beata. L'entrevistat va parlar tot el temps en català i la periodista ho va haver de fer sempre en castellà. El mallorquí està relegat a molts de mitjans a temes folklòrics.
Ja s'ha firmat l'ERE de RTVE. Massa sigles per una cosa tan senzilla com és treure al carrer gent molt valuosa i amb desenes d'anys d'experiència. Al carrer, però cobrant el sou íntegre. Això no ho enten ningú.
Deia Foix que la premsa tradicional està en crisi i que per superar-la s'han de fer promocions. Aquesta setmana en començarem una de El País que per 35 euros aconsegueixes una càmera digital. No sé si me'n puc fiar.
(La foto d'avui és den Bartomeu Amengual)

1 comentario:

Marc Arza dijo...

La crisi de la premsa tradicional no és de consum, és de concepte.

Si el producte no s'ajusta a allò que demana el mercat, abaixar el preu i oferir incentius no és útil.

Fins aviat,
Marc Arza
www.catalunyafastforwad.blogspot.com